Kinderschilderlessen bij galerie Atelier FleX

De schilderlessen die ik geef noem ik ook wel schilderbelevingslessen. Ruimte geven aan de creativiteit van kinderen. Mijn drive is dat kinderen vanuit hun hart leren schilderen en tekenen en beleven… Daarvoor “werken” we binnen en buiten en leid het een naar het andere…

We zijn de afgelopen jaren naar het strand geweest om te jutten en te bouwen. Naar de kinderboerderij om dieren te tekenen in ons eigen schetsboek. In het atelier werkt iedereen zijn eigen ideeën uit.

Ook tijdens de lessen binnen geef ik wel opdrachten maar ik probeer ik ieder kind te stimuleren om zijn eigen verhaal/ beeld te scheppen met elke keer verschillende materialen.

Omdat mijn atelier thuis op zolder is,  geef ik alleen les in kleine groepjes. De lessen zijn 1 x in de 14 dagen en duren anderhalf uur. Er zijn +/- 3 groepjes in de leeftijd van 4-7 jaar, 6-8 jaar en van 9-12 jaar.

Wil jij je creativiteit ontwikkelen, ontspannen door middel van schilderen, ben je een schilder en zit je vast  en ben je zo ongeveer tussen de 9-99 jaar dan zijn er zeker ook mogelijkheden INDIVIDUEEL OF IN EEN KLEINE GROEP.  Neem dan contact op via de mail of het contactformulier om te overleggen over jouw wensen.

Mijn achtergrond:

HBO-jeugdwelzijnswerk. Leeuwarden

Kunstacademie Haarlem

5 jaar lessen gevolgd bij kunstenaar en procesbegeleider Marleen van den Bergh.

4 daagse training  Breitner academie Amsterdam procesgericht begeleiden van creativiteit.

Training theorie en schilderpraktijk van Arno Stern.

Cursus Kinderen beter begrijpen, online cursus kindertekeningen lezen en begrijpen.

 

Brecht langhout

Zelfstandig beeldend kunstenaar

Tijdens de Expositie Oertaal (2018) was het mogelijk om deel te nemen aan de workshop Toverboek maken. Ook voor een kinderfeestje is deze workshop erg leuk!

Workshop Toverboek maken

Een toverboek is een boek van allerlei soorten (dun) papier waarin je met verschillende materialen als waskrijt, stiften, waterige verf en inkten gaat werken.
Door gebruik te maken van de basisvormen of oervormen als de cirkel, de boog, de punt, de lijn en het ei, krijg je een uitgangspunt mee.
Omdat het papier doordrukt krijg je vanzelf mooie patronen en hoef je steeds minder je hoofd te gebruiken.
Aan het eind van de workshop heb jij een mooi toverboek gemaakt met je handen!